Monday 4 de February de 2008, 15:49:17
La Salut
Tipus d'Entrada: CUADERN | 7488 visites

Sant Feliu de Pallerols serĂ  avui el punt de partida del nostre recorregut. Aquesta bonica i bucòlica poblaciĂł garrotxina, a nivell paisatgĂ­stic,  Ă©s ubicada en una zona de transiciĂł entre la veĂŻna comarca de la Selva i els tĂ­pics panorames de la tambĂ© veĂŻna Vall d’en Bas. EstĂ  encerclada de grans muntanyes properes al Collsacabra, però en canvi tambĂ© mostra el caracterĂ­stic verd de les sempre afables praderies.
 

Començarem a caminar cap a la gran casa de la Fàbrega, avui utilitzada per a turisme rural. És en aquest punt quan començarem a pujar buscant les primeres alçades, les quals, ja a prop del mas Riubrugent, ens obsequiaran amb les primeres panoràmiques damunt de la plana i el llunyà Pirineu. L’aspecte d’aquesta gran casa, malgrat l’abandó que avui presenta, dona a entendre que va tenir un passat esplendorós.

 

Ja una miqueta mĂ©s endavant arribarem fins a l’amagat coll d’Uria. Aquest coll,  mperceptible des de molts punts, Ă©s el punt d’entrada a les meravelloses fagedes i castanyedes que ja no ens abandonaran fins a les rodalies del santuari de la Salut.

 

El camĂ­ comença a pujar de valent i resta amagat, en alguns punts,  sota un dens tou de fullaraca. Ja a les parts mĂ©s altes de la muntanya el bosc dĂłna pas a extenses praderies, les quals permeten albirar panorames ja mĂ©s dilatats.  Enmig d’aquest prats, s’hi troba la petita cubeta, darrerament seca, que contenia les aigĂĽes del diminut estany del Coll.
 

Seguint una mica mĂ©s endavant, s’arriba rĂ pidament a les envistes del Santuari  de la Salut. Les primeres notĂ­cies daten del segle XVII, quan Joan CarbonĂ©s, senyor d’un mas encara existent, col·locĂ  una imatge de la Verge del Rosari en una balma sota l’anomenat roc de Claparols.  El 1809 l’exèrcit francès profanĂ  el santuari, ja que la zona fou escenari d’una violenta contesa entre les forces del BarĂł d’Eroles i les del general francès Lamarque que es batien en retirada des de Roda de Ter.

 

Ha arribat el moment de començar a fer camí cap a Rupit. Primerament, passarem pel collet de l’Arç i entrarem en una bonica zona de prats amb les Guilleries, com a decorat de fons.

Després d’una curta baixada, s’arriba fins al pont del Papalló i a continuació fins a les cases de la Devesa.
 

Rupit ja Ă©s molt a prop, però abans tindrem l’ocasiĂł de contemplar la gran masia  del Corriol, la qual Ă©s plena d’història i on es conserva l’espasa del general carlĂ­ Savalls. Poc desprĂ©s, apareixeran les primeres cases de la poblaciĂł de destĂ­. Una curta passejada pels sempre encantadors carrers de Rupit, posarĂ  el punt i final al recorregut d’avui.



                                                                            Temps           Acumulat          Altitud

























Sant Feliu de Pallerols

-------

    ---------     

  

470

















Mas Riubrugent

   40’

         40'         



615

















Coll d’Uria

   15'

         55'



685

















L’estany del Coll

   80'

     2h 15'



1015

















Santuari de la Mare de DĂ©u de la Salut

   30'

     2h 45'



1030

















Collet de l’Arç

   15'

     3h



1065

















Pont del PapallĂł

   45'

     3h 45’     



980

















La Devesa

   10'

     3h 55'



995

















El Corriol

   35'

     4h 30'



935

















Rupit

   20'

     4h 50'



840

















 





Afegir nou comentari
Usuari de Madteam.net No usuari




Vista Previa



 

 
MadTeam.net | Suscribirte a este blog | Creative Commons License Blog bajo licencia de Creative Commons. | compartir este enlace en Facebook