Monday 4 de February de 2008, 15:49:17
La Salut
Tipus d'Entrada: CUADERN | 6682 visites

Sant Feliu de Pallerols serà avui el punt de partida del nostre recorregut. Aquesta bonica i bucòlica població garrotxina, a nivell paisatgístic,  és ubicada en una zona de transició entre la veïna comarca de la Selva i els típics panorames de la també veïna Vall d’en Bas. Està encerclada de grans muntanyes properes al Collsacabra, però en canvi també mostra el característic verd de les sempre afables praderies.
 

Començarem a caminar cap a la gran casa de la Fàbrega, avui utilitzada per a turisme rural. És en aquest punt quan començarem a pujar buscant les primeres alçades, les quals, ja a prop del mas Riubrugent, ens obsequiaran amb les primeres panoràmiques damunt de la plana i el llunyà Pirineu. L’aspecte d’aquesta gran casa, malgrat l’abandó que avui presenta, dona a entendre que va tenir un passat esplendorós.

 

Ja una miqueta més endavant arribarem fins a l’amagat coll d’Uria. Aquest coll,  mperceptible des de molts punts, és el punt d’entrada a les meravelloses fagedes i castanyedes que ja no ens abandonaran fins a les rodalies del santuari de la Salut.

 

El camí comença a pujar de valent i resta amagat, en alguns punts,  sota un dens tou de fullaraca. Ja a les parts més altes de la muntanya el bosc dóna pas a extenses praderies, les quals permeten albirar panorames ja més dilatats.  Enmig d’aquest prats, s’hi troba la petita cubeta, darrerament seca, que contenia les aigües del diminut estany del Coll.
 

Seguint una mica més endavant, s’arriba ràpidament a les envistes del Santuari  de la Salut. Les primeres notícies daten del segle XVII, quan Joan Carbonés, senyor d’un mas encara existent, col·locà una imatge de la Verge del Rosari en una balma sota l’anomenat roc de Claparols.  El 1809 l’exèrcit francès profanà el santuari, ja que la zona fou escenari d’una violenta contesa entre les forces del Baró d’Eroles i les del general francès Lamarque que es batien en retirada des de Roda de Ter.

 

Ha arribat el moment de començar a fer camí cap a Rupit. Primerament, passarem pel collet de l’Arç i entrarem en una bonica zona de prats amb les Guilleries, com a decorat de fons.

Després d’una curta baixada, s’arriba fins al pont del Papalló i a continuació fins a les cases de la Devesa.
 

Rupit ja és molt a prop, però abans tindrem l’ocasió de contemplar la gran masia  del Corriol, la qual és plena d’història i on es conserva l’espasa del general carlí Savalls. Poc després, apareixeran les primeres cases de la població de destí. Una curta passejada pels sempre encantadors carrers de Rupit, posarà el punt i final al recorregut d’avui.                                                                            Temps           Acumulat          Altitud

Sant Feliu de Pallerols

-------

    ---------     

  

470

Mas Riubrugent

   40’

         40'         615

Coll d’Uria

   15'

         55'685

L’estany del Coll

   80'

     2h 15'1015

Santuari de la Mare de Déu de la Salut

   30'

     2h 45'1030

Collet de l’Arç

   15'

     3h1065

Pont del Papalló

   45'

     3h 45’     980

La Devesa

   10'

     3h 55'995

El Corriol

   35'

     4h 30'935

Rupit

   20'

     4h 50'840

 

Afegir nou comentari
Usuari de Madteam.net No usuari
Vista Previa 

 
MadTeam.net | Suscribirte a este blog | Creative Commons License Blog bajo licencia de Creative Commons. | compartir este enlace en Facebook